###message

Ceđenje za lenje osobe

Najveći razlog zašto se sokovnici ne koriste je taj što za neke ljude ceđenje soka oduzima previše vremena. Evo deset saveta kako da olakšate ceđenje soka, tako da ćete verovatnije držati sokovnik stalno na kuhinjskom pultu i koristiti ga.

Depositphotos_19221051_original
Depositphotos_19221051_original
1
1

# 1 Nemojte se truditi da čistite jezgru jabuka i krušaka

Jezgra jabuke i kruške neće oštetiti sokovnik. Sokovnik će ih jednostavno filtrirati. Samo uklonite peteljke i isecite voće na četvrtine.

2
2

# 2 Ostavite koru kivija

Dobar sokovnik će lako filtrirati kožu kivija. Samo dobro operite kivi, prepolovite ih i iscedite sok.

Ne zaboravite da treba iseći tvrdi deo gde je bio spoj sa peteljkom.

3
3

# 3 Ne gulite šargarepu

Ljuštenje šargarepe je gubljenje vremena. Ne samo da ćete izgubiti dragocene vitamine koji se nalaze u koži, već ćete izgubiti i malo soka. Samo se pobrinite da ih dobro operete. Rukavice za ribanje će ovo učiniti još lakšim.

4
4

# 4 Izaberite vertikalni sokovnik ako više volite nešto što se praktično samo-hrani

Ako ne želite da sve gurate u sokovnik pomoću potiskivača, razmislite o vertikalnom sokovniku. Vertikalni sokovnici koriste gravitaciju za ubacivanje sirovina direktno u komoru za ceđenje, za razliku od horizontalnih sokovnika kojima je potrebno da se sirovine uguraju. Naši trenutno omiljen vertikal je Sana 828.

Napomena: Iako je vertikalne sokovnike lakše hraniti nego horizontalne, imajte na umu da su horizontalni sokovnici bolje prilagođeni za korenasto povrće i zelenilo. Vertikalni su pogodniji za ceđenje voća.

 

 

5
5

# 5 Koristite sokovnik za citruse ako često pravite sok od pomorandže

Guljenje pomorandži ili mandarina može biti muka. Ako volite da pravite mnogo soka od citrusa ili soka od nara, razmislite o sokovniku ili dodatku za citruse. Sa ovom vrstom soka ne morate da gulite voće. Samo ga isecite na pola i iscedite sok.

Postoje tri vrste sokovnika za citruse:


Sokovnici za citruse su takođe najjednostavniji za pravljenje soka od nara.

 

 

 

6
6

# 6 Cedite prethodno veče

 Ako niste jutarnja osoba, napravite sok prethodne noći. Sok će se čuvati do 48 sati, čak i duže u vakuumskoj posudi. Naravno, svež sok je uvek najbolji. Ali ako se napravi prethodne noći i pravilno uskladišti, ujutro će biti dobro. Obavezno koristite sokovnik sa sporim pritiskom, jer sok iz brzih centrifugalnih sokovnika mora da se potroši odmah.

 

7
7

# 7 Izaberite sokovnik koji se lako čisti

Najlakši sokovnici za čišćenje su horizontalni sokovnici sa jednim pužem. To je zato što horizontalni imaju malo delova za čišćenje , a sito za ceđenje soka je veoma malo. Sokovnici koji se najbrže čiste u ponudi su Sana 606, Sana 707 i Sana 727. Za sva tri potrebno je manje od dva minuta za čišćenje, jer ih samo treba isprati i sito za sok istrljati pomoću priložene četke za čišćenje.

Samo se pobrinite, bez obzira koji tip sokovnika imate, da ga očistite odmah nakon ceđenja. Ako se ostavi da se osuši, mogu se nakupiti ostaci koji će smanjiti performanse sokovnika.

 

 

 

727-red-main-side-retouch
727-red-main-side-retouch

# 8 Izaberite sokovnik koji se lako sastavlja

  • Jedna od karakteristika vrhunskih sokovnika je da se delovi savršeno uklapaju. Ovo čini montažu brzom i intuitivnom.
  • Što manje delova, to bolje.

Opet, najbrže se sklapaju horizontalni sokovnici sa jednim pužem, jer imaju samo četiri ili pet delova. Šampion u brzini je Sana 727, jer ima samo četiri dela (bubanj, puž, sito, završni poklopac) i koristi sistem za montažu koji se brzo otpušta jednim dodirom.

Napomena: Nikada ne perite delove sokovnika u mašini za pranje sudova. Postoji rizik da ih topla voda omekša, zbog čega se ne uklapaju savršeno.

9
9

# 9 Sok od početka do kraja za deset minuta

Da, moguće je pripremiti sirovine, iscediti sok i sve očistiti za manje od deset minuta. Evo kako:

  • Izaberite sirovine koji ne zahtevaju mnogo pripreme. Ovo uključuje jabuke, kruške, šargarepu, grožđe, kivi, čeri paradajz, celer, krastavac i lisnato povrće. Pomešajte do tri sastojka koja se lako pripremaju. Za brzo ceđenje soka izbegavajte sirovine kod kojih treba ukloniti koru, poput dinje ili ananasa. Takođe, sok od mekšeg voća poput breskve, šljive ili ribizle treba polako da se cedi. Ako pokušate da ih dobijete brzo, njihovo meko meso će zagušiti sito na sokovniku.

 

 

727 green juice
727 green juice

# 10 Izaberite horizontalni sokovnik ako sok uglavnom cedite celer

Celer je najpopularnije povrće za sok ovih dana, jer mnogi ljudi svakodnevno prate režim ispijanja soka od celera radi zdravstvenih beneficija. Ako planirate da cedite uglavnom sok od celera, razmislite o horizontalnom sokovniku sa jednim pužem umesto vertikalnom sokovniku. To je zato što vertikalni sokovnici imaju male otvore za pulpu, što zahteva da se celer seče na male komade kako bi se izbeglo začepljenje sokovnika. Horizontalni sokovnici direktno izbacuju pulpu, a cele stabljike celera mogu se ocediti bez problema. Preporučujemo Sana 606, Sana 707 i Sana 727 za najbolje rezultate sa celerom.

 Najsvežije informacije u vezi akcija, popusta, recepata i ostalog možete saznati na našim stranicama facebook i instagram. Zapratite nas.

 

Objavljeno: 25. Mart 2022