Novi Sana 878 sokovnik je stigao! Sa vakuumskom posudom od 1,5 l. Velika usipna posuda od 2 litra za najjednostavnije ceđenje sokova do sada.
Zatvori prozor

Moje zdravlje i sokovi

Volimo svež sok od voća ili povrća

 

Sada imate mogućnost začiniti svoj život potpuno novim ukusom i uporedo uraditi nešto novo za svoje zdravlje. Možete štititi vaše telo od mnogih bolesti i ujedno dodati potrebnu energiju.

Nemamo na umu prevoditi Vam nove naučne studije o pozitivnom učinku voća i povrća i govoriti Vam šta biste trebali uraditi za Vaše zdravlje. Ako Vas takve informacije zanimaju, naći ćete ih na internet stranicama www.juicingforums.com gde možete ove studije raspravljati s ljudima koji pokazuju interes za ovu problematiku.

Činjenica je da naše telo zahteva ishranu i možemo ju obezbediti pomoću svežih sokova od voća i povrća. Ako se ne hranimo adekvatno, bićemo osetljiviji na mnoge bolesti. Svi dobro znamo onaj osećaj kada nas obori neki virus ili bacil. Tada se bespomoćno znojimo u krevetu a o radosti za životom ne može biti ni reči. Jako zdravlje je je osnova svega što nam omogućuje uživanje u život!!!

Ako ćemo cediti svaki dan, možemo na primer dobiti hraniva od celog ananasa. Da li ste nekada probali pojesti čitav ananas odjednom? I to svaki dan u roku od mesec dana. Probajte... kladimo se da posle nekoliko dana nećete hteti ni da vidite ananas. Suština je da je mnogo jednostavnije popiti sok nego jesti velike količine voća i povrća.

Naše telo u suštini radi kao sokovnik, zašto da mu onda ne olakšamo posao? Kad konzumiramo voće ili povrće, naš organizam vari sirovine i uzima samo ono najbolje - hranljive sastojke. Nepotreban suvišak ide u creva i dalje poznatim putem. Ali ceđenjem i ispijanjem soka hranljivi sastojci se vlo brzo usvajaju i ne opterećuje se organizam procesom varenja.

Možda ćete reči zašto cediti voće i povrće kada u svakoj prodavnici možemo kupiti sok od 100% voća. Upoređujete neuporedivo! Samo sveže isceđen sok će nam dati potrebne hranljive materije koje su nam neophodne. Sokovi kojise nalaze u prodaji su pasterizovani i u njima su uništene hranljive materije.

Verovatno ste već čuli ili čitali o blagodetnom učinku sokova od voća ili povrća - ukoliko ne počnete redovno cediti sokove, nećete moći osetiti razliku. Vlastito iskustvo će vas naučiti više nego stotinu pročitanih članaka.

Detoksikacija organizma zvuči kao radikalni pojam, ali zamislite a započinjete svoj dan sa čašom svežeg soka ili odličnim voćnim koktelom.

Probajte zamisliti subotnje veče sa Vašim prijateljima - zabava i ispijanje fantastičnih egzotičnih koktela koje ćete prirediti od sveže ceđenih sokova.

Razloga zašto uraditi promenu i početi sa sokovima je puno. Preporučujemo pogledati sledeće dokumente i zamisliti se nad činjenicama koje po nama imaju veću težinu nego hiljadu slova.

Hungry for change

Odličan dokument o navikama u ishrani, koji pokazuje stvarne promene u životima stvarnih osoba na osnovu promene jelovnika

Dokument se bavi uglavnom problematikom ispravne ishrane koja vodi ne samo ka kvalitetnijem životu, već pre svega ka prevenciji hroničnih bolesti kao što su bolesti kardiovaskularnog sistema, šećerna bolest ili rak. Ceo film možete preuzeti za $4,95 USD na: FOODMATTERS.TV

Lečenje voćnim sokovima

Da li ste znali da u svetu postoje neprofitne organizacije koje leče rak i mnoge druge bolesti kao što su šećerna bolest, lupus itd. pomoću sokova od voća i povrća? Da li ste znali da zračenje, hemoterapija i gutanje praškova nije jedino moguće rešenje kod lečenja bolesti? Ako želite saznati više, onda pustite sledeći video. 

Dokument predstavlja istoriju lečenja kancera i činjenice kakok je "industrija kancera" dosledno potiskivala druge načine lečenja ove bolesti koje bi mogle biti alternativa hemoterapiji, zračenju, operacijama. U drugom delu dokument pokazuje kako kancer može biti izlečen i pomoću pravilne ishrane i prirodnih sastojaka.

Za dalje informacije u vezi alternativnog lečenja kancera preporučujemo web Gersonov institut.

To smo šta jedemo, a šta jedemo?

Sledeći video iz dokumenta '' 'FOOD, Inc.''' otvoreno pokazuje kako funkcioniše današnja industrija proizvodnje hrane.

Food Inc

Pojavilo se nekoliko novih filmova koji pokazuju kako ljudi menjajusvoj život time što konzumiraju sveže sokove od voća i povrća i koriste zdrave navike u ishrani.

Možete dobiti više informacija ili kupiti film na Fat, sick and nearly dead movie.

Fat, sick and nearly dead

RETHINKING CANCER

Za skidanje filma RETHINKING CANCER za samo $19,95 USD posetite: www.foodmatters.tv

U čemu su sokovi bolji od čvrste hrane?

Kada cedimo voće i povrće, naš organizam dobija više hranljivih materija nego da jedemo čvrstu hranu. To je zato što telu sirovine pripremamo u tečnoj fazi koja se veoma brzo apsorbuje. Konzumiranjem čvrste hrane opterećuje se probavni sistem i troši energija na varenje. Da li ste nekada pokušali pojesti čitav ananas odjednom? Ukratko, mnogo je jednostavnije popiti ukusan sok nego konzumirati velike količine voća i povrća.

  • Efikasnost varenja voća i povrća u čvrstom stanju je 17% a varenje traje 3-5 časova. Eliminisanjem vlakana i pijenjem soka povećava se efikasnost varenja na 68% i skraćuje se vreme varenja na 10-15 minuta.
  • Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji u današnje vreme većina čovečanstva trpi nedostatak čak 50% vitamina i 60% minerala.

Sledeće, za nas šokirajuće informacije je pokazalo istraživanje koje je obavljeno u institutu u Švicarskoj. Ovim istraživanjem su poređene količine vitamina i minerala u nekoliko vrsta voća i povrća u ispitivanim godinama 1985, 1996 i 2002. Rezultati su objavljeni u sledećoj tabeli: 

Izvor: Geigy Pharmakonzern, Switzerland (1985), Lebensmittellarbor Karlsruhe (1996), Sanatorium Oberthal (2002)

Vitamins table
Vitamins table

Uravnoteženost pH

Ovaj video pokazuje kako uravnotežnost pH u našem telu poboljšava funkcionisanje organizma.

Zamislite jutra sa svežim sokovima od voća ili povrća. Jedna čaša će Vam dati dovoljno energije da započnete novi dan.

Subotnje veče koje provodite sa prijateljima ispijanjem egzotičnih koktela od voća ili povrća uz dodatak malo alkohola zvuči primamljivo. Pripremite svojim prijateljima ukusne poslastice na koje neće tako lako zaboraviti.