###message

Energetski sok od celera

U poslednje vreme sok od celera je doživeo procvat popularnosti, ali nije lako piti ga čistog. Ovaj recept popravlja ukus i istovremeno mu daje dodatnu energetsku bombu.

celery juice
celery juice

Jeste li već probali sok od celera? Iako nismo uvereni da je to lek za sve koji su reklamirale slavne osobe i supermodeli, sok od celera svakako ima zdravstvene prednosti i može pomoći kod probave i kože. Međutim, čisti sok od celera može ponekad da bude ukusan kao otpad iz bašte, tako da evo recepta koji balansira jak ukus i istovremeno dodaje dodatnu ishranu.

Energetski sok od celera:

  • 4 stabljike celera
  • 2 šolje spanaća
  • 1 Granny Smith jabuka
  • 1/2 limuna (oljušten)

Odrežite stabljike celera na male komade i cedite naizmenično sa spanaćem. Posecite jabuku na 6 komada (ili koristite rezač jabuke) i cedite sa limunom. Pijte na prazan želudac najmanje 15 minuta pre jela.

Celer je prepuna dugih vlakana koja se mogu zapetljati na pužu ili zaglaviti na otvoru za izlaz pulpe, pa se pobrinite da ga isečete na komade. Za najbolje rezultate upotrebite horizontalni sokovnik s jednim pužom, kao što je Sana 707, jer je izlaz za pulpu veliki i malo je verojatno da će se začepiti.

Objavljeno: 7. Februar 2019