###message
Novi Sana 878 sokovnik je stigao! Sa vakuumskom posudom od 1,5 l. Velika usipna posuda od 2 litra za najjednostavnije ceđenje sokova do sada.
Zatvori prozor

Kako preživeti celu školsku godinu?

Školska godina je u punom zamahu i počinje ludnica. Već sada se plašite koliko loše ocene (ili beleške) će doneti dete natrag i koliko dugo ćete ga svaki dan morati vući iz kreveta?

Depositphotos_6555417_original
Depositphotos_6555417_original

Probajte sveže sokove

Ako imate sokovnik, možete lako izvući snagu iz prirode i svakodnevno dopingovati sebe i dete vitaminima iz sokova. Dovoljna količina vitamina u telu daje energiju, bistri razum, smanjuje napetost ... i ukratko predstavlja osnovu koja će omogućiti da cela porodica preživi tih 10 meseci u miru.

Pripremili smo Vam 3 kombinacije koje će Vas ujutru aktivirati i napuniti energijom za ceo dan

Lek na pospano jutro


Neverovatno je koliko podsticaja može biti u svežem voćnom soku. Iskoristite ono jutro kada Vama ili Vašem detetu traje neverovatno dugo dok otvorite oči. Jedna čaša ovog miksa za doručak će Vam omogućiti da se ocećate življe, bolje ćete izdržati jutarnji mamurluk i čitav naporan dan.


* 2 narandže
* ¼ dinje
* ¼ ananasa
* 1 kivi

Navedena količina dovoljna je za cca 300-400 ml soka.

Akcelerator moždanih ćelija

Vaše dete uči za pismeni ispit? Ili danas na poslu morate biti neverovatno kreativni? Probajte koktel koji će razgibati pospane sive moždane ćelije.

* 1 narandža
* 1 kruška
* 1 grejpfrut
* 1 jabuka

Navedena količina dovoljna je za cca 400 ml soka.

Úľava po dlhom dni
Úľava po dlhom dni

Relaks nakon dugog dana

Kako preživeti školsku godinu? Za održanje dobrog raspoloženja dobro je dopuniti vitamine uveče. Malo ko će izbeći stres u školi ili na poslu a kako je poznato, stres je najveći neprijatelj vitaminskih zaliha. Uveče je idealno dopuniti vitamine iz kompleksa grupe B i gvožđe. Zato treba iscediti bilo koje lisnato povrće i npr. krušku.

Ovaj koktel će biti ukusan i deci, jer spanać kojeg mnogi ne vole, ovde se neće ni osetiti.


* 1 kruška
* ½ ananasa
* 2 pregšti listova od spanaća

Navedena količina dovoljna je za cca 300 ml soka.

Gde uzimati stalno inspiraciju? Uključite decu!

Jasno nam je da tri recepta neće biti dovoljno za celu školsku godinu. Eksperimentišite zbog dece, mešajte u sokove i druge sirovine i uključite decu da Vam pomognu praviti sokove. Tako će ih još više zavoleti.

Objavljeno: 14. Septembar 2015