###message

Kako pripremiti mleko od badema

Da li imate sporohodni sokovnik? Da li koristite mleko od badema? Ako ne, mogli biste probati. Mleko od badema nije samo ukusno, već je puno vitamina i minerala uključujući vitamine B, D, E, magnezijum, fosfor, kalcijum, kalijum, cink i gvožđe. Takođe je jedna od hrana koje najviše podižu nivo alkalnosti u našem telu. To je zdrava i manje kalorijska alternativa kravljem mleku.

mandlové mléko
mandlové mléko

Kako poboljšati mleko od badema?

Mleko od badema se može piti samostalno, ali dok se ne priviknete na njegov ukus, možete dodati nekoliko različitih sastojaka. Možete dodati na primer:

  • ekstrakt vanilije
  • med
  • cimet
  • sirup od javora
  • kokos
  • sirup od agave
  • kakao

Mleko od badema se može pomešati sa voćem u blenderu, idealne su borovnice, maline, jagode, banana ili breskva. Ko ima vertikalni sporohodni sokovnik, imaće jednostavniji posao jer će zaobići blender. Prilikom pripreme mleka dovoljno je zatvoriti poklopac na ispustu za sok i ubacivati u sokovnik prethodno namočeni badem zajedno sa voćem ( samo banane je bolje izblendati na kraju sa gotovim mlekom).

 

Gde možete koristiti mleko od badema?

Mleko od badema možete dodati svugde gde inače dajete kravlje mleko - kod pravljenja smutija, ovsenih ili drugih pahuljica ili kod pečenja kolača. Konačno, možete ga sipati u kafu umesto slatke pavlake!

Video uputstva

Ne znate kako pripremiti mleko od badema sa svojim sokovnikom? Postupak smo snimili s vertikalnim sokovnikom Sana 808 i horizontalnim sokovnikom Sana 707 (isti postupak je i kod drugih vertikalnih ili horizontalnih sporohodnih sokovnika). U svakom slučaju namočite badem najmanje 6 sati.

 

Mleko od badema pomoću vertikalnog sokovnika


Postupak pripreme mleka od badema je od 30:33 minuta.

Mleko od badema pomoću horizontalnog sokovnika

Postupak pripreme počinje od 14:20 miuta.

Mali savet

Osim badema možete koristiti praktično bilo koje orašaste plodove. Probajte lešnjak, indijski oraščić ili mleko od kikirikija - postupaj je isti.

Objavljeno: 14. Decembar 2015