Napravite sorbet od lubenice pomoću Vašeg sokovnika

Samo zamrznite lubenicu bez semenki i propustite je kroz homogenizujući dodatak. To je najjednostavniji recept ikada!

Melounový sorbet se šnekovým odšťavňovačem | Jak na to
Melounový sorbet se šnekovým odšťavňovačem | Jak na to

Šta VAm je potrebno?

  • sporohodni sokovnik sa jednim pužem opremljen homogenizujućim dodatkom za sorbet (većina horizontalnih sokovnika to uključuje) 
  • zrela lubenica bez semena

Instrukcije

  1. Lubenicu isecite na komade tako da stane u otvor za hranjenje sokovnika (uklonite koru). 
  2. Umotajte komade u foliju ili papir za pečenje i zamrznite preko noći.
  3. Umetnite homogenizacioni dodatak u sokovnik.
  4. Izvadite lubenicu iz zamrzivača i ostavite da se odmrzne oko 5 minuta. 
  5. Ako vaš sokovnik sadrži mlaznice za testeninu, koristite veliku okruglu mlaznicu za najnežniju konzistenciju. Ali mlaznica nije potrebna.
  6. Stavite staklenu posudu iza otvora za pulpu da biste uhvatili sorbet, a čašu ispod otvora za sok u slučaju da kaplje.
  7. Smrznute trake lubenice propustite kroz sokovnik i odmah poslužite.

Video: Sorbet od lubenice

Pogledajte kako je jednostavno napraviti sorbet od lubenice, zajedno sa savetima za izbor najbolje lubenice.

Koji sokovnici su najbolji za sorbet?

Sorbet se može praviti bilo kojim sporohodnim sokovnikom opremljenim homogenizujućim dodatkom. Od horizontalnih sokovnika preporučujemo Sana 707, Sana 727, a od vertikalnih sokovnika preporučujemo Sana 828 .

 

Sana Juicer 707
Sana Juicer 707

Ovo je sokovnik koji smo koristili u videu

Sana 707

  • ne cedi samo sok, uključujući sorbet, puter od oraha, mlevenje bilja, bademovo mleko i hranu za bebe  
  • takođe može napraviti hladno ceđeno ulje sa opcionim ekstraktorom ulja Sana  
  • potrebno je samo 90 sekundi da ga potpuno očistite nakon ceđenja soka
  • ne samo da pravi odličan voćni sok, već postiže odlične rezultate sa lisnatim zelenišom i korenastim povrćem
  • naš najbolje prodavani sokovnik
Objavljeno: 4. Avgust 2021