###message

Naš savet: Sameljite kod kuće brašno od celog zrna uz pomoć domaćeg mlina

Već koristite neki od sokovnika pod imenom Sana? Da li ste znali da ovaj brend ima u svojoj ponudi i kamene mlinove za brašno? Osnažite svoju zdravu ishranu još više!

 mlýnek na obilí Sana

Pecivo i drugi proizvodi od brašna su na našem tanjiru praktično svakodnevno. Da li možete pretpostaviti kakva bi promena bila za naše telo ako bi odjednom dobilo hranu koja nije od siromašnog belog ili manje kvalitetnog celozrnog brašna, već od sveže samlevenog brašna koje je puno hranjivih sastojaka?

Na žalost, takvog brašna nema u pecivu koje kupujemo. Zato sve više raste broj onih koji nisu zadovoljni sa kvalitetom kupovnog peciva i radije ga peku sami kod kuće. Sledeći logični korak je nabavka mlina. Ako razmišljate u tom pravcu, onda stvarno izaberite kvalitetan aparat.

Hleb od svežeg celozrnog brašna:

  • daleko je boljeg ukusa
  • Nije pun tzv. praznih kalorija, već uistinu hrani naš organizam
  • sadrži nekoliko puta više vitamina i minerala u poređenju sa kupovnim od "belog brašna"

Napominjemo da ove vrednosti ima samo hleb pripremljen od SVEŽE samlevenog brašna. Naravno da možete kupiti i celozrno brašno u prodavnici, ali problem je da je često prošlo više meseci od meljave. Pod uticajem oksidacije došlo je do gubitka hranjiva i ukusa. Uz to, vremenom požuti.

domácí kváskový chléb

Kako se koristi mlin za brašno?

Ne može biti jednostavnije:

  • Sipajte zrno u gornju posudu.
  • Uključite mlin.
  • Za par minuta je gotovo.

Mlin nije potrebno posebno održavati. Čišćenje je potrebno samo u slučaju duže pauze (duže od nedelju dana). Inače možete mleti i mleti, uvek samo toliko koliko Vam je potrebno.

Mlin Sana je veoma efikasan: melje fino i grubo sve žitarice - pšenicu, ječam, raž, proso, pirinač i tvrdi kukuruz. Idealana je za one koji moraju koristiti bezglutensko brašno. Može samleti i biber, sušeno povrće ili pečurke. Nije predviđen za uljano zrnevlje i mokre/vlažne proizvode (mak, lan i druge uljane kulture)

 

Videorecenzija: Mlin za brašno Sana

Pogledajte kako smo testirali mlin Sana. U videu ćete videti mlevenje pšenice, heljde, prosa i kukuruza. Den će pokazati kako se čisti mlin uz pomoć pirinča.

Objavljeno: 27. April 2017