Novi Sana 878 sokovnik je stigao! Sa vakuumskom posudom od 1,5 l. Velika usipna posuda od 2 litra za najjednostavnije ceđenje sokova do sada.
Zatvori prozor

Popuštanje prstenastog zatvarača na horizontalnim sokovnicima

Jednostavna operacija koja obezbeđuje da horizontalni sokovnici rade nesmetano

locking collar
locking collar

Ponekad dobijemo pitanje "Zašto se prstenasti zatvarač na mom horizontalnom sokovniku teško okreće?" Srećom, rešenje je jednostavno.

Vremenom depoziti tokom ceđenja mogu da se talože iza prstenastog zatvarača. To uzrokuje teško okretanje zatvarača kod horizontalnih sokovnika prilikom sastavljanja ili rastavljanja sokovnika. Rešenje je u skidanju prstenastog zatvarača i čišćenju svih delova koji se tu nalaze.

Da biste skinuli zatvarač, prvo skinite komoru za ceđenje sa motorne jedinice. Videćete četiri šarafa koji pričvršćuju prstenasti zatvarač. Odšarafite šarafe pomoću krstastog šrafcigera. Zatim pažljivo skinite sve delove (neki modeli imaju i tanak metalni prsten). Očistite sve nečistoće koje su se nataložile pomoću tople vode i sunđera (ako je potrebno možete koristiti deterdžent). Nakon toga sve delove obrišite suvom krpom. Na kraju pažljivo sastavite sve delove obrnutim redosledom od rastavljanja (prikazano je na slici) i pričvrstite ponovo sa četiri šarafa. 

Prstenasti zatvarač će se nakon ovoga ponovo pokretati lako. Za ovaj posao Vam je potrebno svega pet minuta.

Sretno ceđenje!

Objavljeno: 19. Januar 2017