###message
Novi Sana 878 sokovnik je stigao! Sa vakuumskom posudom od 1,5 l. Velika usipna posuda od 2 litra za najjednostavnije ceđenje sokova do sada.
Zatvori prozor

Dobar savet, borba protiv kašlja

Odjednom ste dobili napad kašlja ili već duže vreme kašljete a ne znate kako se toga rešiti jer ništa ne pomaže? Probajte ananas!

Studije su pokazale da je ananas u borbi protiv kašlja 5x efikasniji nego lekovi koji su dostupni bez lekarskog recepta. Nakon konzumiranja ananasa rešićete se problema čak 4,8x brže! Kako je to moguće?

U ananasu ćete naći moćan enzim bromelain koji:

  • razvodnjava šlajm i olakšava iskašljavanje
  • smanjuje upalu i otok sluzokože
  • uništava bakterije
  • smiruje nadraženo grlo

Sok od ananasa će Vam pomoći ne samo prilikom kašlja, veći kod "obične" prehlade, koja je praćena temperaturom, curenjem iz nosa i groznicom - ublažiće tegobe i ubrzati oporavak. U ananasu se nalazi velika količina C vitamina, a on je veliki pomoćnik u borbi sa raznim bolestima.

Dodajte ananas u sokovnik zajedno sa ostalim omiljenim sirovinama (idealno dodajte malo chilli, med i limun) ili ga iscedite samostalno i ispijte svaki dan sve do nestanka simptoma bolesti. Uslov je, naravno, pravilan režim pijenja i utopljavanje!

Pažnja!  Sok od ananasa radije izbegavajte ukoliko imate čir na želucu ili probleme sa jetrom ili bubrezima. Prema nekim izvorima nije preporučljivo konzumirati ananas tokom trudnoće.

 

jak se zbavit kašle
jak se zbavit kašle
Objavljeno: 19. Januar 2016