###message
Novi Sana 878 sokovnik je stigao! Sa vakuumskom posudom od 1,5 l. Velika usipna posuda od 2 litra za najjednostavnije ceđenje sokova do sada.
Zatvori prozor

Kako čuvati sok?

Sok počinje oksidirati u kontaktu sa vazduhom i toplotom pa je najbolje popiti ga što pre da ne dođe do gubitka vitamina i ukusa.. Šta uraditi kada želite napraviti zalihu soka?

Imate nekoliko mogućnosti kako usporiti oksidaciju i da Vam sok izdrži do sutra. Iako će doći do manjeg gubitka vitamina, još uvek je bolje ujutro popiti nekoliko sati star sok nego ne piti ništa.

vakuový džbán
vakuový džbán

Vakuumski vrčevi

Ako želite cediti sokove i praviti zalihe, kupite si vakuumski vrč. Njegova upotreba je jednostavna - sipate sok, zatvorite poklopac i pomoću pumpice izvučete vazduh. Vrč potom stavite u frižider. Skladištenje soka na hladnom i bez prisustva vazduha će sačuvati kvalitet i do 24 sata.

Bez-názvu-1
Bez-názvu-1

Hermetičke posude

Za povremeno skladištenje sveže isceđenog soka dobro će poslužiti bilo koja posuda koja se može hermetički zatvoriti. Možete koristiti tegle sa poklopcem kao na slici. Teglu sa sokom uvek stavite u frižider. Ovako uskladišten sok će sigurno izdržati minimalno do jutra.

Bez-názvu-2
Bez-názvu-2

Uskladišten sok mora biti na hladnom!

Ako želite sačuvati sok, morate ga držati na hladnom. U frižideru može izdržati čak 24 sata. Ukoliko sok držimo na sobnoj temperaturi, pokvariće se u roku od nekoliko sati. U slučaju da želite obezbediti svež sok za primer na parti u prirodi, pred putem stavite nekoliko kocki leda. Sok je moguće i zamrznuti - u zamrzivaču će izdržati minimalno jedan mesec.

Objavljeno: 28. April 2016