Sokovnici sa dvostrukim, unutra rotirajućim zupčanicima postižu daleko veći prinos soka u poređenju sa sokovnicima koji imaju jednostruki puž. Sklapanje, rasklapanje i čišćenje je malo zahtevnije a cena je višlja. Takođe, proces ceđenja je nešto sporiji u poređenju sa jednostrukim sokovnicima. Dok se pšenična trava, začinsko bilje i ostali zeleniš lako uvlače zupčanicima, šargarepa ili jabuka traže značajnije pritiskanje. Ovo je značajna napomena za sve koji osećaju slabost u ramenima i posebno ručnom zglobu. Ako je predmet Vašeg interesovanja "zelena ishrana", onda će Vam sokovnik sa dvostrukim zupčanikom dati visoki prinos uz jednostavno punjenje. Ceđenje mekanih sirovina može ponekad biti biti izazov za ove sokovnike. Sirovina se duže zadržava u sokovniku a ceđenje zahteva strpljenje. Ovi sokovnici takođe daju hladno ceđene sokove.