Sok od cvekle i šargarepe je moćan napitak za borbu protiv anemije.
Cvekla je bogata nehem gvožđem i folnom kiselinom, dok šargarepa doprinosi unosu vitamina A i gvožđa.
Jabuka dodaje prirodnu slatkoću i dodatno gvožđe, a limunov sok, bogat vitaminom C, pomaže u poboljšanju apsorpcije gvožđa u organizmu.
Dobar dodatak može predstavljati i đumbir, koji kada se doda pruža osvežavajuću notu i dodatne antioksidanse koji jačaju imunitet.
Sastojci:
1 srednja cvekla
2 velike šargarepe
1 jabuka
Sok od pola limuna
1 cm svežeg đumbira (opciono)
Uputstvo za pripremu:
Operite i oljuštite cveklu, šargarepe i jabuku.
Isecite cveklu, šargarepe i jabuku na manje komade kako bi lakše prošli kroz sokovnik.
Napravite sok koristeći kvalitetan sokovnik, počevši od cvekle, zatim šargarepe, jabuke i na kraju đumbira.
Dodajte sveže isceđen sok od pola limuna i dobro promešajte.
Ovaj sok je osvežavajući, hranljiv i lako ga možete uključiti u svoju svakodnevnu rutinu, pomažući vam da prirodno povećate unos gvožđa i podržite zdravlje krvi.