###message

Napravite melem od konopljinog ulja kod kuće

Ovaj fantastični melem je odličan za hidrataciju osetljive kože

^D5531880722097FF0A2A5C208AC879CFA474CDDE1CF696256C^pimgpsh_fullsize_distr
^D5531880722097FF0A2A5C208AC879CFA474CDDE1CF696256C^pimgpsh_fullsize_distr

U zadnje vreme ulje od konoplje je postalo veoma popularno i to kao dodatak ishrani a takođe  i za spoljnu upotrebu za zdravu kožu. To je zato što ulje od konopljinog semena sadrži vrlo visok nivo linolne i alfa-linoleinske esencijalne masne kiseline. Ova jedinjenja podmazuju i hidriraju kožu, i posebno su korisna u lečenju simptoma ekcema, psorijaze, i osipa. Ako se upotrebljava oralno, konopljino ulje snižava nivo holesterola u krvi, redukuje zadebljanje arterija i smanjuje krvni pritisak.

 

Odlično za osetljivu kožu

Čisto ulje od semenki konoplje - bez dodatog konzervansa i aditiva - je posebno dobro za osetljivu kožu. Moja ćerka ima veoma osetljivu kožu koja je sklona osipu i suvoj koži. Zbog osetljive kože, svaki proizvod koji smo probali na njenoj koži rezultirao je osipom. Jedino šta smo ustanovili da daje rezultate je čisto ulje od semenke konoplje od koga smo napravili melem. Sada ga pravimo onda kada nam treba i pravi se veoma jednodnostavno.

Sana Oil Extractor-2
Sana Oil Extractor-2

Iscedite vlastito ulje

Ranije smo nabavljali komercijalno pripremljeno ulje od semenki konoplje, ali sada pravimo vlastito pomoću  Sana uljnog ekstraktora. S njim se radi brzo i jednostavno a tako smo sigurni da je ulje 100% čisto. Uz to možemo napraviti upravo onoliko koliko nam treba.

Kako se pravi:

Sastojci

  • Seme konoplje (ili ulje od semena konoplje)
  • Pčelinji vosak

Ako koristite Sana uljni ekstraktor, lagano dodajte seme konoplje u levak cediljke dok ne dobijete količinu svežeg ulja koja Vam je potrebna. Proces je veoma jednostavan. Laganim zagrevanjem istopite pčelinji vosak u konopljinom ulju u razmeri 1:4. Možete smanjiti vosak na razmeru 1:6 ako više volite mekanu mast, ali smo ustanovili da odnos 1:4 daje čvrstu i dugotrajnu mast-melem. Nakon toga sipajte u posudice i ostavite da se ohladi. Ne zaboravite da stavite nalepnicu sa imenom (sastavom) i datumom.

Upotrebljava se tako što se namaže na osetljivu kožu i nežno masira dok se ne upije. Za razliku od većine ulja, ovaj melem ne izaziva začepljenje pora već se brzo upija u kožu.

Melem zadržava svoja blagodetna svojstva 6-12 meseci. Čuvanjem na hladnom i suvom mesto se produžava vek trajanja. Preporučujemo pravljenje malih količina s vremena na vreme kako bi uvek imali svež melem na raspolaganju.

Jednostavna priprema melema od konopljle

Krista pokazuje kako se jednostavno pravi melem od konoplje kod kuće

Objavljeno: 29. Mart 2017