sso

Osvežite se sorbetom od banane i domaćim sladoledom

Ako ste ikada probali da "cedite" bananu, verovatno nije uspelo kako treba. Ništa ne izlazi na otvoru za sok - umesto toga sve izlazi zgnječeno na otvor za pulpu. Ali to ne znači da banana nije upotrebljiva za ceđenje. Ako imate horizontalni sokovnik, lako možete napraviti sorbet od banane ili sladoled. Upravo sada preko leta je odlično vreme da probate.

Pretvorite vašu kuhinju u poslastičarnicu

Većina horizontalnih sokovnika mogu napraviti sorbet od banane ili sladoled jer dolaze sa sitom za homogenizaciju. Na primer, Sana 707 ili Omega 8006 nisu samo svestrani sokovnici, već mogu takođe napraviti stvari poput sladoleda i sorbeta, voćnu užinu za decu, kikiriki puter, i pastu.

Banana ice cream
Banana ice cream

Postoji nekoliko prednosti u pravljenju Vašeg domaćeg sladoleda i sorbeta:

  • * Pravi se brzo,
    * Uz to je jeftin,
    * proizvod je bez aditiva
    * I možete jesti više, jer domaći sorbet ima daleko manje kalorija u odnosu na kupovni sladoled.

Lagani sorbet od banane

Da li pokušavate ostati vitki preko leta? Zamenite visokokaloričan sladoled sa domaćim sorbetom. Jedini sastojak je voće! Jedna banana daće jednu šolju sorbeta. Deca će to obožavati

Priprema:

1. Isecite banane na kolutiće i raširite ih na tanjir ili mali poslužavnik obložen papirom za pečenje.
2. Stavite kolutiće u zamrzivač na 2-3 sata.
3. Stavite sito za homogenizaciju na sokovnik, i lagano ubacujte kolutiće banane.
4. Pomešajte gotov sorbet viljuškom do glatke konzistencije.
5. Napunite sorbetom činije sa posebnom kašikom za sladoled.

Savet: Sledeći put pomešajte i nekoliko jagoda, ili iscedite sok od pola limuna.

Pravi sladoled sa pavlakom

Ovaj drugi recept nije baš za one koji su na dijeti, ali je '''mnogo zdraviji''' od onog sladoleda koji se prodaje u prodavnici.

banana ice cream
banana ice cream

Sastojci:

* 300 g banana
* Sok od 1 limuna
* sirup od meda
* ½ kašike vanila šećera
* 50 ml punomasnog ili polumasnog mleka

Uputstvo:

1. Isecite banane na kolutiće i raširite ih na tanjir ili mali poslužavnik obložen papirom za pečenje.
2. Stavite kolutiće u frižider na 2 sata.
3. Sačekajte jedan sat, nakon toga pomešajte preostale sastojke. Ako banane nisu dovoljno slatke, dodajte malo sirupa od meda.
4. Gotovu smešu stavite u zamrzivač na jedan sat.
5. Nakon dva sata (jedan sat za mlečnu smešu), izvadite sve iz zamrzivača i nasecite mlečnu smešutrake.
6. Stavite sito za homogenizaciju na sokovnik i naizmenično ubacujte smrznute banane sa trakama mlečne smeše.
7. Nakon toga, propustite sve kroz sokovnik još jednom. Ovo će proizvesti još bolju konzistenciju.

Kako je ispalo?

Hteli bismo da vidimo kako ste uradili. Pošaljite nam fotografiju Vašeg sladoleda iz sokovnika na naš Facebook.

 

 

Objavljeno: 13. Avgust 2015
###message