Novi Sana 878 sokovnik je stigao! Sa vakuumskom posudom od 1,5 l. Velika usipna posuda od 2 litra za najjednostavnije ceđenje sokova do sada.
Zatvori prozor

Recenzija horizontalnog sokovnika Vidia SJ-002

Kakav je ovaj sokovnik srednjeg cenovnog razreda u poređenju sa top modelima?

Oscar_DA1200_RED-2_1
Oscar_DA1200_RED-2_1

DIZAJN

4

Za razliku od gotovo svih horizontalnih sokovnika slične cene, Vidia SJ-002 nije napravljen u Kini. Njegova proizvodnja se odvija u Južnoj Koreji odakle dolaze premium brendovi poput Omega ili Sana. Ovo se ogleda u njegovoj izdržljivosti, snažnoj konstrukciji i premium osećaju. U poređenju sa jeftinom konkurencijom, ovaj model je svetlosnim godinama ispred. Takođe je prilično kompaktan, ali ne toliko mali koliko izgleda na slikama. U stvari, slične je veličine poput Sana 707 ili Omega NC serije. Izgled je subjektivan, ali nama se svideo industrijski dizajn Vidie. Nije na nivou uglađenog izgleda Sana 707, ali je definitivno primamljiv oku, posebno u crvenoj boji. Jedina oblast gde zaostaje su dodaci. U pakovanju se nalazi homogenizacioni dodatak kao i set dizni za testenine, ali nema grubog sita koje nalazimo u nekim premium modelima. Takođe koriste se standardne (BPA-free) plastične posude za sok i puilpu. Nama se više sviđaju staklena i hromirana verzija koje ima Sana 707. 

 

FUNKCIONALNOST/JEDNOSTAVNOST UPOTREBE

4.5

Kao i svi horizontalni sokovnici, Vidia SJ-002 je jednostavan za upotrebu. Jedine kontrole su ON/OFF/REVERSE prekidač i regulator pritiska za pulpu. Svideo nam se širok otvor za punjenje i oivičen gornji deo levka. Često kada se cedi spanać imamo problem sa listovima koji padaju sa levka, ali visoki okvir ih zadržava na levku. Još jedna korisna funkcija - nešto što još nismo videli pre - je mala kukica na potiskivaču koja omogućuje da se potiskivač zakači na glavni deo. Rastavljanje je jednostavno i time je omogućeno brzo i lako čišćene.

Oscar_DA1200-regulation_1
Oscar_DA1200-regulation_1

PERFORMANSE

4

Testirali smo Vidia horizontalni sokovnik s šaragrepom, jabukama i spanaćem - našim standardnim sastojcima. Takođe smo testirali homogenizacioni dodatak i pravili smo puter od kikirikija. Odlično je odradio sve zadatke. Učinak je bio jednak najboljim horizontalnim sokovnicima u smislu brzine i prinosa. Takođe, preradio je kikiriki bez problema i napravio je ukusan puter u jednom prohodu uz dodatak malo ulja od kikirikija. Motor snage 200W se izborio sa svim zadacima bez znakova usporavanja. Otkrili smo da je prsten za regulaciju pritiska podešen na maksimalni pritisak omogućio postizanje većeg prinosa, ali to nije bila značajna razlika. Nedostajalo nam je grubo sito koje se nalazi kod Sana 707 jer se njime postižu bolji rezultati kod ananasa i mekog voća. Uklanjanjem regulacijskog prstena bilo je olakšano ceđenje takvih sirovina.

 

 

ZAKLJUČAK

4

Ukupno nam se svideo Vidia SJ-002 horizontalni sporohodni sokovnik. Veoma je jednostavan za upotrebu, radi odlično, dobro je konstriusan, prilično raznovrstan i ima funkciju homogenisanja. Kakav je u poređenju sa skupim premium brendovima? U poređenju sa našim trenutnim favoritom Sana 707, ima veoma slične performanse. Ipak, Sana nudi bolji kvalitet dodataka (staklena posuda za sok i hromirana posuda za pulpu, grubo sito) i neupoređujući nivo konstrukcije i finiša, posebno hromirani model. Sana takođe nudi mnogo dužu garanciju, iako prema našim testovima i ukupnoj konstrukciji, Vidia bi trebala da bude veoma upotrebljiva. Za svoju cenu Vidia predstavlja odličnu vrednost i sigurno ga treba uzeti u razmatranje kod kupovine novog sokovnika.

Oscar_DA1200_RED_1
Oscar_DA1200_RED_1
Objavljeno: 2. Mart 2017