sso
###message

Sok od pšenice: bolje od energetskog napitka

Da li Vam je potrebna kafa ili energetski napitak za početak dana? Probajte sok od pšenične trave kao zdravu alternativu.

Pšenična ili ječmena trava posađena u pastelnu posudu je popularan ukras za Uskrs. Ali, šta radite sa tim posle praznika? Umesto bacanja, iskoristite ga u smutiju ili u soku. Pšenična trava i ječam su odličan izvor energije i puni su vitamina, minerala i hlorofila. Ovaj sok je veoma su blagotvoran kada se pije, pa ga popijte pre vežbanja ili kao prvu stvar ujutru.

 

640 (1)
640 (1)

Kako iskoristiti pšeničnu travu

  1. Posecite za šaku mlade pšenice otprilke 1 cm iznad tla 
  2. Ako koristite blender, miksajte sa vodom 
  3. Pšenična trava se može direktno cediti kao energetsko piće

Pšenična trava ili energetski napici

Možete piti čist sok od pšenične trave ili pomešan sa vodom u smutiju, ali ukus je veoma jak. Ako želite, možete ga dodati soku od voća ili povrća kako bi bio prihvatljivijeg ukusa.

Klasična verzija je da se pomeša pšenična trava sa pomorandžom, ananasom, i jabukom, ali ne bojte se da isprobate druge kombinacije. Takođe, ide dobro sa čistim povrćem. Ovde je recept koji nam se dopao:

  • za šaku pšenične trave 
  • 2 lista salate po Vašem izboru
  • 1 stabljika celera
  • 4 šaragrepe

Ako koristite sokovnik, prvo cedite celer i salatu. Zatim naizmenično ubacujte šaragrepu i pšeničnu trtavu. Ako koristite blender, jednostavno izmiksajte sve sastojke uz dodatu vodu koristeći veliku brzinu dok ne dobijete smuti.

Upozorenje: nemojte koristiti mladu pšenicu ili ječam koji su posejani u komercijalne svrhe jer mogu biti tretirani hemikalijama.

Objavljeno: 18. April 2017