###message
Novi Sana 878 sokovnik je stigao! Sa vakuumskom posudom od 1,5 l. Velika usipna posuda od 2 litra za najjednostavnije ceđenje sokova do sada.
Zatvori prozor

Upotrebljavate ih samo za kuvanje? Crni luk, beli luk i krompir možete staviti i u cediljku.

Ove godine gripa nema šansu! Probajte neobične sokove od crnog i belog luka koji sprečavaju sve bolesti.

Onion halthy Juice
Onion halthy Juice

Ove godine gripa nema šansu!

 

Što češće se susretnete sa ljubiteljem ceđenja pomorandži, to ćete ređe naići na nekoga ko cedi luk.

Netipičan sok je pritom odličan pomoćnik u borbi protiv bolesti. Osim crnog luka, vaš sokovnik će odlično cediti i beli luk kao krompir. Ipak ne treba preterivati sa ovim sokovima

Sok od presnog krompira snižava krvni pritisak i smanjuje umor

 

Da li znate, da je presan krompir zdraviji od kuvanog? Presan krompir sadrže dragocene minerale i vitamine, ali nipošto ih ne jedite svaki dan. Naš organizam to često ne koristi, tako da vam preti loše varenje.
Krompir jednom nedeljno nije štetan, upravo suprotno! Kada ga iscedite, puno bolje se probavi i, u kombinaciji sa sokom od drugog voća brže ćete se navići na neobičan ukus.
Zainteresovani ste za ceđenje soka iz krompira? Pročitajte celi članak.

Sa crnim lukom ne treba da preteravate inače Vam želudac neće biti zahvalan

 

Multifunkcionalnu biljku možete da pravite na 120 različita načina, jedan je ceđenje soka. Sok od crnog luka je lek, baš zato nemojte da preterujete. Idealna je jedna kašičica dnevno, inače bi vam moglo štetiti!
Kada se crni luk upotrebljava u preporučenim količinama, snižava nivo šećera u krvi i štiti od raka želuca, svetska zdravstvena organizacija ga preporučuje kao prevenciju od zadebljanja arterija. Takođe su veoma poznata dejstva u lečenju kašlja i prehlade.

Pročistite krv i creva samo jednim češnjem belom luka

 

Ni beli luk nije dobro da jedete previše, i sama biljka od preterane konzumacije upozorava oštrim mirisom. Beli luk se u medicini upotrebljava više od 5 000 godina, jer dezinfikuje creva, štiti od raka i rastvara holesterol u krvi.
I kada je u pitanju beli luk isto važi da je manje ustvari više, zato u cediljku ubacite samo jedan češanj belog luka,najviše dva. Da biste posle zdravog soka otklonili neprijatni miris iz usta, žvaćite sveži zeleni peršun.

3 recepta kako se boriti protiv svih virusa i bakterija

 

Ako želite da probate netradicionalan sok od crnog luka, belog luka i krompira, verovatno će vam pomoći naši recepti. Kao i uvek prepustite se fantaziji, ali već sada Vam želimo reći,ako pomešate sva tri recepta zajedno, neće biti previše dobro. Mi smo to već probali.

Maskirani crni luk

 

Sok od crnog luka baš i nema najbolji ukus, zato preporučujemo da ga kombinujete zajedno sa drugim sokovima. U sokovnik stavite nekoliko jabuka, ako vam sok još uvek nije prijatan, dodajte malo meda.

* 2 jabuke
* ½ crnog luka 

Vitaminska bomba
Gripa je veoma čestopraćena gubitkom apetita. Zbog toga je veoma važno povećati unos vitamina. Ako nemožete da jedete ili ste izgubili ste apetit, pripremite sok pun vitamina i tokom celog dana ga pomalo pijte.

* 2 šoljice cherry paradajza
* 1 češanj belog luka
* 1 paprika

 

 

Tečni ručak

 

U naš omiljeni recept od krompira stavljamo peršun, možete da ga stavite svugde tamo gde ste stavili beli luk. Na taj ćete način da smanjite njegov neprijatan miris.

  •  1 krompir
  •  4 veća šargarepa
  •  1 kruška
  •  1 mala šačica lisnatog peršuna
Onion, Potato, Garlic
Onion, Potato, Garlic

Na koji način se borite protiv gripe? Kako kombinujete crni i beli luk?
Podelite sa nama svoju priču.

Objavljeno: 25. Februar 2015