Novi Sana 878 sokovnik je stigao! Sa vakuumskom posudom od 1,5 l. Velika usipna posuda od 2 litra za najjednostavnije ceđenje sokova do sada.
Zatvori prozor

Vertikalni sokovnik je prestao da radi? Evo jednostavnog rešenja.

Pre nego što upakujete i pošaljete vertikalni sokovnik na servis, evo jednostavnog načina da vidite da li je to uopšte potrebno. U mnogim slučajevima, jedini problem je oštećeni magnet. Ovo se lako rešava novim poklopcem sa otvorom.

Većina vertikalnih sokovnika koristi magnetni senzor kao sigurnosni sistem. Sokovnik neće raditi ako senzor u sokovniku ne detektuje magnet u usipnom levku. Ovo je zato da bi se osiguralo da je sokovnik pravilno sastavljen i poravnat.

  • Magnet se može oštetiti ako je sokovnik opran u mašini za pranje sudova ili pod veoma toplom vodom. Zato sokovnik uvek treba oprati rukom sa toplom vodom. Ako je voda prevruća za vašu ruku, previše je vrući i za vaš sokovnik.
  • Vruća voda ne samo da može izazvati koroziju ili uticati na performanse magneta, već može i deformisati plastične delove koji mogu onemogućiti pravilno poravnavanje.
1
1

1. Ako se vaš sokovnik ne uključi, prvo proverite da li su svi delovi praviIno sastavljeni. Proverite da li su strelice poravnate jer se tu nalazi magnet i senzor

mag
mag

2. Ako se sokovnik ne uključi nakon prvog koraka, uklonite jedinicu za ceđenje sa baze motora.

3
3

3. Okrenite prekidač napajanja u položaj ON

magnet
magnet

4. Držite magnet na bazi sokovnika, odmah ispod strelice. Ovo bi trebalo da aktivira senzor i motor bi trebalo da se pokrene.

násypka
násypka

5. Ako se motor pokrene, to znači da je magnet oštećen i potrebno je zameniti samo usipni levak.

Video: How to check the magnetic sensor in a juicer

Objavljeno: 9. Januar 2019